Suriname en Indonesië gaan samenwerken op terrein van kustbescherming en herstel mangroven
| dagblad suriname | Door: Redactie
Indonesië en Suriname zijn overeengekomen om samen te werken om kusten te beschermen en mangroven te herstellen, wat wordt beschouwd als een belangrijke mijlpaal in de bilaterale betrekkingen tussen beide landen. De overeenkomst werd donderdag bereikt tijdens het 10e Wereldwaterforum op Bali, aldus het Communicatie- en Mediateam van het forum, zo meldt het Indonesische persbureau Antara. Beide landen ondertekenden een Memorandum of Understanding, MoU.
Suriname toonde grote belangstelling voor het sedimentvang project dat met succes werd geïmplementeerd in Demak, Midden-Java.
De samenwerking is gemotiveerd door inspanningen om de bescherming van het kustmilieu en het herstel van mangroves te bevorderen en te vergemakkelijken.
Het
De samenwerkingsgebieden die in het MoU aan de orde komen, omvatten onderling overeengekomen aspecten van klimaatverandering en mangroveherstel door middel van een op ecosystemen gebaseerde aanpak en op de natuur gebaseerde oplossingen, waaronder technieken voor het opvangen van sediment, onderhoud en gegevensmonitoring.
Ondertussen omvatten de vormen van samenwerking die in het MoU zijn geregeld de uitwisseling van bezoeken van deskundigen of personeel, kennis, ervaring en technische assistentie, capaciteit opbouwen en andere
Op 25 januari ondertekenden de twee landen al een MoU over samenwerking op het gebied van kustmilieubescherming en mangroveherstel. Het MoU werd ondertekend door de Indonesische minister van Milieu en Bosbouw, Siti Nurbaya, en minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Marciano Dasai.
Destijds stuurde Suriname een brief naar Indonesië om samenwerking voor te stellen door middel van kennisuitwisseling en technische assistentie met betrekking tot groene kustbescherming en mangroveherstel.
| dagblad suriname | Door: Redactie