• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinaamse politieke circus: Verhalen, verhalen, en verhalen!

| dagblad suriname | Door: Redactie

Over een jaar is het weer zover: verkiezingen in Suriname! En wat zien we? Alle politieke partijen zijn plotseling uit hun winterslaap ontwaakt en gooien met de meest ongeloofwaardige verhalen over de economie om kiezers om de tuin te leiden.

Als een groep circusartiesten zonder net, lijkt geen enkele partij met een geloofwaardig verhaal te komen. Het ‘goede verhaal’ over hoe Suriname de komende tien jaar miljoenen USD zal verdienen blijft in de kast liggen. Cijfers? Vergeten! Wat krijgen we? Een stortvloed aan indianenverhalen.

De VHP, ooit de ster van het politieke rolschaatsspektakel, heeft zwaar aan geloofwaardigheid ingeboet.  De partij lijkt compleet

de weg kwijt. Zelfs de niet-traditionele kiezers van weleer zijn afgehaakt. Geen wonder, als je regering een orkaan in een roeiboot probeert te trotseren terwijl de kapitein ruzie maakt met de stuurman.

NPS-voorzitter Gregory Rusland kon het niet laten en verliet de coalitie midden in de storm. De achterhaalde karaokeversies van de politieke hits deden ook zijn partij geen goed. De eens zo betrouwbare partner in de coalitie blijkt nu een onbetrouwbaar komisch duo te zijn.

En dan hebben we nog de ABOP, die zichzelf blijft overtreffen in het voldoen aan alle lage verwachtingen. Partijvoorzitter en zelfverklaard superheld van de binnenlandse politiek,

schopte het tot het draaien van een regering binnen een regering. De ABOP-achterban juicht mee, maar het gewijzigde kiesstelsel lijkt deze politieke vuurwerkshow behoorlijk te doven.

NDP dan maar? De zelfvoldane NDP moet zwaar in het binnenland vechten tegen ABOP en misschien zelfs de BEP. Met de traditionele kiezers in de achterzak, worstelt de partij om niet-traditionele kiezers weg van de VHP te lokken. Helaas, zelfs die lijken niet geneigd hun stem aan deze circusact te geven en overwegen blanco te stemmen of helemaal niet te komen opdagen.

Dus, beste lezers, maak je klaar voor een jaar vol absurditeit, lollige verhalen en de grootse komedie van de Surinaamse politiek. Het seizoen is begonnen! Pak de popcorn, zit achterover en laat je verleiden door de clowns van het politieke circus.

| dagblad suriname | Door: Redactie