• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SPA-jongeren houden schoonmaakactie Huize Ashiana

| starnieuws | Door: Redactie

Het team van de SPA dat meegedaan heeft aan de schoonmaakactie in Huize Ashiana.

De jongeren van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) hebben zondag een schoonmaakactie gehouden in Huize Ashiana. Deze activiteit werd uitgebreid met gezondheidsmetingen door een team onder leiding van arts Rajiv Rewat, die ook lid is van het Wetenschappelijk Bureau van de SPA.

Er zijn ruim honderd ouderen  gescreend op bloeddruk en suiker. Door de gezondheidsmetingen moesten twee senioren met spoed worden opgenomen in het Zorghotel.

Naast de jongerenafdeling ondersteunden ook leden van andere afdelingen van de SPA dit initiatief. Voorzitter Guno Castelen nam persoonlijk de verantwoordelijkheid voor het snoeien van een boom en het verrichten van ander opruimwerk. Er werden ook voedingsmiddelen geschonken aan het tehuis, waaronder bruine bonen, suiker, blom, aardappel, olie, rijst, havermout, boter, knoflook, uien en sardines.

Sefanja Hok A Hiem, voorzitter van de jongerenafdeling, merkt op dat de SPA als voornaamste doel

heeft zich breed in te zetten voor de factor arbeid. De verrichtte arbeid is volgens haar de basis van de ontwikkeling die de huidige generatie doormaakt. Zij kijkt tevreden terug op de activiteit.

De SPA vindt het belangrijk dat vanuit de samenleving niet alleen op incidentele basis activiteiten gehouden worden voor ouderen. Het is eveneens belangrijk dat jongeren structureel beleid ontwikkelen ter erkenning van verrichtte arbeid als integraal onderdeel van de factor arbeid. Wayne Telgt, kaderlid van de SPA, benadrukt dat indien de senioren destijds niet actief hadden bijgedragen aan de arbeid, de samenleving zich aan het begin van de ontwikkelingscurve zou bevinden.

| starnieuws | Door: Redactie