• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi’s risicovolle beslissing: Het IMF-programma uitvoeren

| dagblad suriname | Door: Redactie

Een politicus zou ervoor kunnen kiezen om een programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uit te voeren, zelfs als de kans groot is dat hij de volgende verkiezingen verliest.

Dit zien we bij president Santokhi, waar zijn voorganger wel was begonnen met het IMF-programma, maar deze stop had gezet.

De reden waarom Santokhi ervoor heeft gekozen om het IMF-programma voort te zetten, ondanks het risico op verlies bij de volgende verkiezingen, is omdat hij gelooft dat hij het land kan herstellen in een tijd van onrust en protesten.

Hij heeft laten zien dat hij in staat is om de protesten te pareren,

zelfs met een ongekende plundering.

Hij gelooft erin dat hij het land weer op de rails kan krijgen en de economie kan herstellen. Natuurlijk heeft hij zich niet geliefd gemaakt bij het volk, vooral niet met mislukte beloftes die hij niet heeft kunnen waarmaken.

Het uitvoeren van het IMF-programma kan dus leiden tot een ondergang voor Santokhi en zijn partij. Maar, hij gelooft dat het herstellen van het land belangrijker is dan zijn eigen politieke carrière. Hij is bereid om risico’s te nemen en zijn partij mee te nemen naar deze ondergang, omdat hij gelooft dat het uiteindelijk het beste is voor

het land.

Het is een moedige beslissing, maar alleen de tijd zal uitwijzen of het de juiste keuze was.

Het volk zal uiteindelijk bepalen of Santokhi’s inspanningen vruchten hebben afgeworpen en of hij de juiste beslissing heeft genomen om het IMF-programma uit te voeren, zelfs als dit betekent dat hij de volgende verkiezingen kan verliezen.

| dagblad suriname | Door: Redactie