• zaterdag 27 July 2024

ROBINHOOD CONCACAF CARIBBEAN CUP KAMPIOEN 2023

| united news | Door: Redactie

Foto: Een fragment van de spelers van S.V. Robinhood in een uitegelaten stemming na de overwinning op de jamaicaanse ploeg Cavalier  in het National Stadium in Kingston, Jamaica. |  Bron: Concacaf

Robinhood is kampioen geworden van de Concacaf Caribbean Cup 2023 nadat het Jamaicaanse Cavalier met 2-0 versloeg in de tweede helft van de finale op woensdagavond in het National Stadium in Kingston, Jamaica.

Franklin Singodikromo, wiens laatste doelpunt in de halve finale tegen Moca de weg vrijmaakte voor Robinhood om zelfs de finale te bereiken, kwam van de bank om een doelpunt te scoren en een assist te geven aan Jamilhio

Rigters om Robinhood een 3-0 overwinning te bezorgen.

Het resultaat betekent ook dat Robinhood zich heeft gekwalificeerd voor de Concacaf Champions Cup 2024.

Het betekent een ongelooflijke Caribische dubbel voor de Surinaamse club, die ook al kampioen was van de Concacaf Caribbean Club Shield in 2023 voordat ze deze eerste bekerwedstrijd wonnen.

De eerste 45 minuten tussen de twee ploegen waren erg terughoudend. Robinhood bleef compact achterin en verdedigde hun voorsprong van één doelpunt, terwijl Cavalier probeerde een kans te creëren.

De beste kans voor Cavalier was van Adrian Reid in de 36′ met een schot dat het houtwerk raakte om de rust in

te gaan.

Cavalier’s comeback taak werd een stuk moeilijker in de 55′ toen ster spits Shaniel Thomas uit het veld werd gestuurd voor een tweede gele kaart.

Ondanks het gemis van hun topscorer van het toernooi met acht doelpunten, wist Cavalier ruimte te vinden op de helft van Robinhood, maar Robinhood GK Jonathan Fonkel stond onverstoorbaar in het net voor de bezoekers.

Robinhood wist uiteindelijk in de 89′ het maximale uit hun manvoordeel te halen. Halve finaleheld Franklin Singodikromo ontving een pass van Renske Adipi en schoot met links in het net, waardoor zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kwam.

Singodikromo speelde vervolgens de rol van aangever met een pass op Rigters, die het afrondde in de tweede helft en de 2-0 eindstand op zijn naam schreef.