• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Riyadh zal kernwapens moeten krijgen als Teheran deze ontwikkelt – kroonprins

| dagblad suriname | Door: Redactie

DUBAI, 21 september (TASS) – Saoedi-Arabië zal kernwapens moeten krijgen als Iran er ooit in slaagt deze te bemachtigen, vertelden de Saoedische premier en kroonprins Mohammed bin Salman Al Saud aan Fox News.

Op de vraag wat er zal gebeuren als Iran kernwapens ontwikkelt, zei de prins: “Als zij er één krijgen, moeten wij er één krijgen, om veiligheidsredenen en voor het machtsevenwicht in het Midden-Oosten. Maar dat willen we niet zien. ” Tegelijkertijd benadrukte de kroonprins zijn negatieve kijk op de wens van sommige landen om kernwapens te verwerven. “Dat is een slechte zet”, zei hij. “Als je het gebruikt,

moet je een groot gevecht krijgen met de rest van de wereld.”

Op 10 maart kwamen Teheran en Riyadh overeen om de diplomatieke betrekkingen te herstellen en de ambassades binnen twee maanden te heropenen. De betrekkingen tussen Riyadh en Teheran escaleerden in maart 2015 met de start van de militaire operatie van de door Saoedi-Arabië geleide coalitie in Jemen tegen de Ansar Allah (Houthi)-beweging. Na aanvallen op de Saoedische ambassade in Teheran en het consulaat in Mashhad in januari 2016 door menigten demonstranten die boos waren over de executie door Riyad van de sjiitische predikant Sjeik Nimr al-Nimr, verbrak het land de diplomatieke banden met Iran.

| dagblad suriname | Door: Redactie