• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

RGD EN MZ KRIJGEN MEDICAMENTEN UIT INDIA

| united news | Door: Redactie

Foto compilatie: Het hoofdkantoor van de De Regionale Gezondheidsdienst, Medicamenten en het hoofdkwartier van de Medische Zending.

De Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending hebben een partij medicamenten die Suriname van India had ontvangen gekregen.

De symbolische overhandiging door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft op donderdag 30 november 2023, ondersteund door de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, en de directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), Maaltie Sardjoe plaatsgevonden. De overdracht vond plaats in RGD-gezondheidscentrum Lelydorp in het district Wanica.

Suriname heeft medicijnen ter waarde van US$ 600.000 ontvangen van India. Deze medicijnen waren eerder symbolisch overhandigd door de president

van India tijdens haar staatsbezoek op 5 juni 2023.

De volksgezondheidsminister zei blij te zijn met dit moment en feliciteerde de organisaties en de samenleving. De distributie heeft op zich laten wachten vanwege procedurele zaken. Besloten is de eerstelijns als eerst te gedenken.

De bewindsman sprak zijn dank uit voor de inzet van de instellingen voor de zorg. Hij zei dat deze bijdrage kan helpen om de noden van vooral de kwetsbare personen in de samenleving te verlichten in de vorm van een sociale ondersteuning vanuit de overheid.

UNITEDNEWS

 

| united news | Door: Redactie