• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Privédetective van Amber Heard getuigt dat hij amper iets slechts over Johnny Depp kon vinden 

| dagblad suriname | Door: Redactie

De privédetective van Amber Heard doet in een nieuw boek onthullingen over hoe hij jarenlang onderzoek deed naar Johnny Depp. Hij moest zo veel mogelijk informatie zoeken die in Heards voordeel kon spelen in de rechtszaak, maar dat bleek niet zo makkelijk.

Het boek, genaamd ‘Johnny Depp’s accidental fixer’, legt bloot hoe privédetective Paul Barresi jarenlang onderzoek deed naar de Amerikaanse acteur. Hij werd in 2019 aangesteld door het juridische team van Amber Heard, de ex-vrouw van Depp.

In eerste instantie deed Barresi research naar de rechtszaak van Depp tegen de Britse krant The Sun. Die had hem in een

artikel bestempeld als “vrouwenmishandelaar”, omdat hij vermoedelijk huiselijk geweld had gepleegd tegen zijn voormalige partner Amber Heard. Volgens de rechtbank hadden “12 van de 14 incidenten” effectief plaatsgevonden en Depp verloor de rechtszaak.

Uiteindelijk verloor Depp de zaak tegen de krant, maar twee jaar later kwam er een proces dat veel meer aandacht kreeg. Depp klaagde Heard aan voor laster, en de twee keken elkaar in de ogen in de rechtbank.

Na heel wat internationale media-aandacht won Depp de zaak uiteindelijk. Heel wat mensen spraken openlijk hun steun uit voor de Amerikaanse acteur. Hij interviewde meer dan 100 personen voor

zijn onderzoek maar de meesten stonden positief tegenover Depp. Ze beschreven hem als een “echte gentleman”. Ook na gesprekken met het team van Depp kwam hij erachter dat zijn beeld van de acteur positiever was dan dat Heards advocaten hadden gehoopt. In zijn boek zegt hij dat hij “diepe empathie heeft voor de strijd en overwinningen” van Depp.

| dagblad suriname | Door: Redactie