• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi: “Regering goed op weg met herstel Suriname

| suriname herald | Door: Redactie

President Chan Santokhi zegt bij de 47ste viering van de onafhankelijkheid van Suriname, het land te zullen redden. De regering is hierin goed op weg. “We zullen dag en nacht werken voor elke Surinamer, van deze en toekomstige generaties. We zijn goed op weg.” De president spreekt van een weg die wordt afgelegd, ‘in voortdurend gebed en met bescherming van onze Schepper.’

“En ik weet dat het voor velen soms niet zo lijkt, maar na een hele lange tijd betalen we als land weer onze schulden af. We hebben onze grootste schulden kunnen herschikken. We zijn internationaal weer gekend en erkend”,

aldus het staatshoofd. 

Hij geeft verder aan dat het begrotingstekort van Suriname rond de internationale norm is gebracht. “Ook het vertrouwen is terug en groeit gestadig. We hebben negatieve economische groei omgezet in positieve groei. We hebben een negatieve financiële kas, positief gemaakt. Onze internationale reserve is van nul naar boven de 1 miljard US-dollar.”

Echter zegt de president dat de wereld slachtoffer is geworden van de oorlog in Oekraïne, en ook is getroffen door de olie-, voedsel- en klimaatcrisis alsook de nasleep van de COVID-pandemie. Suriname ervaart – als relatief klein land met een financiële crisis – de gevolgen van deze wereldwijde crises extra.

“Ook hier zullen wij als regering verandering in moeten brengen, hetgeen wij ook doen met ons hervormingsbeleid, ons ombuigingsbeleid.” Santokhi voegt eraan toe geen leningen te zullen aangaan, die zwaar zullen wegen op het nageslacht.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie