• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Irfaan Ali in Suriname gearriveerd

| cds | Door: Redactie

De Guyanese president Mohamed Irfaan Ali is op donderdag 20 januari omstreeks 11.00 uur in Suriname gearriveerd. Het staatshoofd van Surinames westerbuurland Guyana zal voor enkele uren in Paramaribo vertoeven, waar hij samen met president Jair Bolsonaro van Brazilië en president Chandrikapersad Santokhi een onderhoud zal hebben.

Het is president Ali’s tweede bezoek aan Suriname sedert zijn inauguratie als regeringsleider van Guyana op 2 augustus 2020. Bij die gelegenheid was president Santokhi ook in Georgetown aanwezig, waarbij beide presidenten de eerste gesprekken voor een hernieuwde en stevigere relatie tussen de twee landen hebben gevoerd. Het eerste bezoek van de Guyanese regeringsleider aan Suriname lag in het kader van de viering van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Tijdens de eerdere ontmoetingen tussen de twee presidenten zijn er ook nieuwe samenwerkingen op diverse gebieden bezegeld. Het meest recente bezoek van president Santokhi aan Guyana was in augustus van het afgelopen jaar. Het betrof toen een delegatie met vertegenwoordigers uit verschillende sectoren, waaronder het bedrijfsleven en de oliesector. In Guyana vond toen ook een brede politieke consultatie plaats tussen de regeringsdelegaties. President Irfaan Ali is met een delegatie bestaande uit vier ministers in Suriname gearriveerd.

| cds | Door: Redactie