• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politie zoekt verspreider seksfilmpje

| de ware tijd | Door: Redactie

door Ivan Cairo

PARAMARIBO — De politie werkt aan de opsporing en aanhouding van een man die vermoedelijk een seksfilmpje heeft verspreid waarop een jonge vrouw is te zien die orale sekshandelingen pleegt bij een man die de vrijpartij met zijn mobiel filmde. Nadat de video in sociale media opdook, werd de maker door de politie van Richelieu opgespoord en in verzekering gesteld.

Na enkele dagen te hebben vastgezeten, werd hij eind vorige week in vrijheid gesteld. Dit tot groot ongenoegen van buurtbewoners die van oordeel zijn dat misbruik is gemaakt van de vermeende zwakbegaafdheid van de jonge vrouw om haar seksueel

te misbruiken.

“Het is dus een vriend-vriendinsituatie”

Politiewoordvoerder Milton Kensmil zegt tegen de Ware Tijd dat de politie na de aanhouding van de man verder is gegaan met het onderzoek. Daarbij is ook het vermoedelijke slachtoffer ondervraagd. De vrouw heeft verklaard dat zij op eigen initiatief naar de woning van de man is gegaan en vrijwillig in de sekspartij heeft geparticipeerd.

Zowel zij als de man heeft aangegeven dat ze al twee jaar een liefdesrelatie met elkaar hebben. “Het is dus een vriend-vriendinsituatie”, stelt Kensmil. Daarnaast is de vrouw – hoewel klein van stuk – al 21 jaar oud en dus niet minderjarig.

Voorts is gebleken dat ze al jaren seksueel actief is en dat de man die was aangehouden haar derde vriendje is.

Mentale gesteldheid

Over haar vermeende zwakbegaafdheid heeft de politie rapportage van het Medisch Opvoedkundig Bureau opgevraagd. Daaruit blijkt, aldus Kensmil, dat de jonge vrouw minder begaafd is, maar niet dermate zwakbegaafd, dat ze willoos door derden kan worden misbruikt. Op basis daarvan heeft het Openbaar Ministerie beslist dat de jongeman die de seksuele handelingen heeft gepleegd in vrijheid moest worden gesteld.

Hij is ook niet de verspreider van het filmpje. Uit het onderzoek is naar boven gekomen dat een familielid van de man de video-opname uit zijn telefoon heeft gedownload en deze vervolgens via sociale media heeft verspreid. Door dat filmpje te verspreiden heeft die persoon een strafbaar feit gepleegd. “Hij is bij de politie bekend, maar nog niet in de kraag gevat”, aldus Kensmil.

| de ware tijd | Door: Redactie