Pertjajah Luhur heeft in het weekend tweetal vergaderingen gehouden. Daarbij zijn in drie ressorten kernen geïnstalleerd. (Foto: PL)
Pertjajah Luhur (PL) heeft in het afgelopen weekend zeven kernen geïnstalleerd. Partijvoorzitter Paul Somohardjo installeerde zaterdag de kernen van het ressort Welgelegen. Die van Koewarasan, Houttuin, de Nieuwe Grond en Helena Christina werden tijdens een ondro-oso vergadering te Helena Christina ingesteld. Ook de PL voedsel caravan met basisgoederen was ter plekke om de aanwezigen in de gelegenheid te stellen goedkope producten aan te schaffen.
De partijleider merkte op dat PL gerekend kan worden tot een van de grote politieke partijen. De partij kan dankzij de wijziging van het kiesstelsel op eigen krachten genoeg zetels binnen halen, maar dan als ze de volledige ondersteuning van het kiezersvolk krijgt. De PL heeft reeds een ontwikkelingsplan om Suriname te laten floreren. Dit zal op 1 december kenbaar gemaakt worden, waarbij duidelijk naar voren zal komen dat de PL een partij is met een transparante missie en visie.
De
voorzitter van de Partijraad, Uraiqit Ramsaran tevens de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, zei dat het kiezersvolk nu zeer bewust moet worden om zijn stem te laten gelden. “Het is nu of nooit”. Met de PL mede in het zadel, zal Suriname floreren, vooral met het vooruitzicht op de inkomsten uit gas-en oliewinning. Volgens de 2e ondervoorzitter van de partij tevens de directeur van Binnenlandse Zaken, Nasier Eskak zit Suriname nog steeds in grote problemen. Er zijn sectoren die acuut de aandacht nodig hebben, wil men de vooruitgang van dit land verder garanderen.
Een voorbeeld aanhalend hoe slecht het in dit land is, wees Eskak op het recent uitgebrachte rapport van de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank die is uitgevoerd in samenwerking met de Anton de kom Universiteit. In dit rapport wordt aangegeven dat 17,5% van de bevolking onder de armoedegrens leeft van US$ 6,85 per dag. 1,1% leeft onder een extreme grens van US$ 2,15 per dag. Dit geeft aan dat er heel veel moet gebeuren. Maar met het vooruitzicht op oil en gas krijgt Suriname een tweede kans en mogelijk de laatste kans. Hij vroeg om de verantwoordelijkheid op zich te nemen en het mandaat aan de PL te garanderen. Hiermede, dat de partij de sociaal, economisch en rechtvaardige stem van het volk kan zijn. Partijtopper Juanito Eijk merkte op dat de politieke weg die afgelegd moet worden, zeker niet zonder drempels zal zijn. Hij vroeg zijn gehoor om niet ontmoedigd te raken door zaken die nu spelen. Er zal heel hard gestreden moeten worden. “Wij moeten als echte satria’s strijden tot het laatste moment, dan alleen kunnen wij overwinnen”. Behalve dat het land in een slechte economische situatie verkeert en er sociale ongelijkheid is, is te merken dat het volk van Suriname geen vertrouwen meer heeft in de regeerders. Volgens Eijk zal er gewerkt moeten worden om het vertrouwen van het volk terug te winnen. Hij meent dat de PL veel voor Suriname kan betekenen, "want de PL is de enige partij die luistert naar het volk en handelt zoals het volk het wil".