• vrijdag 14 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Parmessar: “A tafra o draai in 2025! blijven jullie dromen!”

| waterkant | Door: Redactie

NDP-fractieleider Rabin Parmessar kan zich niet voorstellen dat terwijl zijn partij bij de afgelopen verkiezingen 16 zetels heeft gehad, deze partij maar 1 persoon mocht afvaardigen om zitting te nemen in het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Erger nog, partijen die minder zetels dan de paarse partij hebben, mochten meer leden afvaardigen.

“Is dat niet een vorm van discriminatie? Moet dat niet gauw gecorrigeerd worden? Daar vragen we dringend aandacht voor. Als je de oppositie zo wilt behandelen, watch out! A tafra o draai in ’25! A tafra o draai in ’25! Blijven jullie dromen!”, benadrukte Parmessar donderdag in De Nationale Assemblee.

Het CHS,

welke in februari 2021 is geïnstalleerd, zorgt onder andere voor de registratie van politieke organisaties voor deelname aan de verkiezingen en het vaststellen en bekendmaken van de landelijke verkiezingsuitslag.

In het CHS zijn zeven vertegenwoordigers (inclusief de voorzitter) van de VHP. De ABOP heeft vijf vertegenwoordigers (onder wie de ondervoorzitter). De NPS heeft 2 leden, terwijl de PL, NDP en BEP elk één vertegenwoordiger hebben in het CHS.

De voorzitter van het CHS is voorzitter Lilawatie Punwasi-Raghoebier (VHP). De overige leden zijn: Sarswatie Van der Hoef-Ramlagansing (VHP), Mohamed Rostamkhan (VHP), Dew Perkash Jaddoe (VHP), Johannes Aviankoi (VHP), Mohammed Guman (VHP), Arunkoemar Hardien

(secretaris/VHP), Delano Landvreugd (ABOP), Anenda Veldman (ABOP), Raymond Landburg (ABOP), Stanley Betterson (ABOP), Gilbert van Lierop (ABOP), Muriel Held (NPS), Rugia Bergraaf (NPS), Robert Soentik (PL), Lourencina Adams (BEP) en Robby Raghoe (NDP).

| waterkant | Door: Redactie