• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Parmessar: “President, welke duistere krachten belemmeren u om zaken aan te pakken?”

| dagblad suriname | Door: Redactie

NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft maandagmiddag president Chandrikapersad Santokhi de vraag gesteld welke duistere krachten hem belemmeren om zaken in nationaal belang voortvarend aan te pakken. De president heeft volgens de oppositieleider eerder publiekelijk zijn ongenoegen kenbaar gemaakt over de vele corruptieve praktijken bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

Hij heeft publiekelijk hierover gesproken en aangegeven dat er sprake is van een rovershol, maar probeert de zaken te verdoezelen middels het instellen van een presidentiële commissie. Parmessar noemt de presidentiële commissie een doofpot constructie. Concrete resultaten van de talloze presidentiële commissies blijven uit. 

De NPD-fractieleider sprak gisteren in het parlement

tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Hij verwees onder andere naar het grondschandaal rond het Sabaku Project, dubieuze gronduitgiftes en de grondroof waarbij percelen van burgers worden ingetrokken en aan anderen worden toegewezen. 

Grondroof

Hij hekelt het gevoerde grondbeleid. Terwijl het parlement nog bezig is met de wet grondconversie, komt de president met een Staatsbesluit dat van alle kanten rammelt. De Staatsraad heeft negatief geadviseerd over dit staatsbesluit. Er is veel kritiek geuit op dit staatbesluit door onder meer notarissen.

Met het staatsbesluit heeft de president volgens de parlementariër geen respect getoond voor het parlement, de notarissen en de Staatsraad. Dit terwijl er

maar geen duidelijkheid is rond de vele corruptieschandalen bij het ministerie van GBB. Bij ieder schandaal heeft de president beterschap beloofd, maar corrigerende maatregelen blijven uit.

“Het staatsbesluit riekt naar het permanent maken van ordinaire grondroof voor friends en family. Waarom hebt u niet gewacht op DNA? Wat gaat u nu weer beloven? Gaat u hiervoor ook de vorige regering de schuld geven?”, aldus Parmessar.

SS

| dagblad suriname | Door: Redactie