• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Levendige handel in gestolen schoolmeubilair

| snc.com | Door: adh Mahabier

Deze week verscheen een opmerkelijk bericht van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Volgens het ministerie worden zij vaker geconfronteerd met diefstal van het schoolmeubilair, waardoor er flinke te korten ontstaan op scholen. 

Door: adh Mahabier

Daarnaast betreurt het ministerie verkeerde berichtgevingen, ruis en verwarring bij de samenleving over de te korten. De echte oorzaak van het te kort is diefstal.  
Grote hoeveelheden schoolmeubilair worden uit school gebouwen weggedragen en een levendige handel opgezet met gestolen meubilair. Een van de scholen die recent ook de dupe is geworden van dit probleem is de A.T. Calorschool. 

Extra beveiligingsmaatregelen met interne en

externe bewakers mogen niet baten. De redactie van Dagblad Suriname vernam eerder, dat de bewakers zelfs debet zijn aan dit probleem. 

Het ministerie van OCW en het Korps Politie Suriname zijn bewust van de handel in gestolen schoolmeubilair. Het is nog niet duidelijk of beide ministeries hier gezamenlijk in optrekken om dit probleem op te lossen. 

Kopen van gestolen schoolmeubilair is strafbaar doordat ze zich schuldig maken  aan heling. Het moreel appèl aan de samenleving is om alert te zijn op de verkoop van gestolen schoolmeubilair, deze niet te kopen en direct te melden bij het Korps Politie Suriname. 
 


href="https://www.youtube.com/c/SurinameNieuwsCentrale">Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'

| snc.com | Door: adh Mahabier