• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Onderwijs-minister Ori brengt eindelijk werkbezoek aan studentencampus 

| dagblad suriname | Door: Redactie

Studenten aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben onlangs de redactie van Dagblad Suriname geïnformeerd over een aantal problemen rond de studentencampus en dat het tijd zou worden voor de regering om die problemen eens op te lossen. 

Maar, het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bleef stil. Toenmalige minister Marie Levens heeft zelfs nooit een werkbezoek gebracht aan de campus. Inmiddels is haar opvolger, de heer Henry Ori, wel op bezoek geweest bij de campus.

Nadat bekend werd wat de situatie op de campus is, heeft het ministerie nu kennelijk toch ingegrepen. Het ministerie liet eerder weten, dat

ze niet op de hoogte was van de perikelen op de studentencampus. In gesprekken met het bestuur van de AdeKUS zijn toen de aandachtspunten naar voren gebracht. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft op verschillende momenten geprobeerd om de aandacht van het ministerie te krijgen. De leefomstandigheden van studenten zijn al een geruime tijd niet wat het wezen moet en dit heeft de studentmanager uiteindelijk zelf bevestigd. Dat studenten ’s avonds in het donker hun ruimten moeten betreden of zelfs hun spullen kwijtraken, zijn voldoende redenen om aan de bel te trekken. 

Studenten zijn blij, dat de huidige minister van Onderwijs, Wetenschap

en Cultuur, Henry Ori, nu wel een bezoek gebracht heeft aan de studentencampus. Maar, wat zijn conclusie is na het bezoek en wat het vervolg op zijn bezoek wordt is vooralsnog niet duidelijk.

| dagblad suriname | Door: Redactie