• woensdag 24 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nieuw identificatiepasjes verstrekt aan traditioneel gezag

| cds | Door: Redactie

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) is opnieuw gestart met het badgesproject voor traditionele gezagdragers, in een initiatief uitgevoerd door het Directoraat Duurzame Ontwikkeling voor Afro-Surinamers Binnenland (DDOASB). Het doel van dit project is om de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het traditioneel gezag te verbeteren door het uitgeven van nieuwe identificatiepassen.

Het project ging van start op 1 april in het district Sipaliwini, specifiek in het gebied Boven-Suriname, en heeft al een aantal dorpen bereikt, waaronder Pokigron, Gengeston, Panbooko, Jawjaw, Lespansi, Baikutu, Abenaston, Kajapaati en Amakkakonde. Op 4 april, kwamen de dorpen Duwatra, Kijokonde en Baikutu aan de

beurt.

Het is belangrijk op te merken dat alleen degenen met een officiële beschikking in aanmerking komen voor een identificatiepas. Dit initiatief vergemakkelijkt de werkzaamheden van de traditionele gezagdragers, vooral wanneer zij zich moeten legitimeren op verschillende locaties.

Het badgesproject was eerder geïntroduceerd maar wordt nu opnieuw uitgevoerd door DDOASB. Vorig jaar begon het directoraat met het project in het district Brokopondo, gevolgd door het district Marowijne. Dit herziene project benadrukt de inzet van ROS voor de duurzame ontwikkeling van traditioneel leiderschap in het binnenland van Suriname.

| cds | Door: Redactie