• donderdag 02 May 2024

Natio overrompelt Grenada en blijft in League A

| starnieuws | Door: Redactie

De stand in League A. Haïti en Grenada degraderen. Suriname heeft zich kunnen handhaven.

Natio heeft zondagavond het goed opgekomen publiek in het Franklin Essed Stadion niet teleurgesteld.  Suriname won de wedstrijd met 4-0 van Grenada. Natio blijft zich handhaven in League A.

De eerste helft werd compleet gedomineerd door Natio. Vanaf de 10e minuut was het 68% om 32%

balbezit voor Suriname. Het eerste doelpunt viel in de 12e minuut, toen Djevencio van der Kust vanuit een afstand inschoot, onbereikbaar voor de doelman van Grenada:1 – 0.

Natio was in deze wedstrijd heer en meester want in de 27e minuut was het andermaal Van de Kust die tegen de deklat schoot waarbij Gleofilo Vlijter de rebound intikte: 2 – 0.

Het leek alsof Natio vanavond niet genoeg had want in de 35e minuut was het Leo Abena die de stand bracht op 3 – 0.

In de 47e minuut was het Ridgeciano Haps die de bal in het doel kreeg via

een verdediger, dus own goal: 4 – 0. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft heeft Natio de wedstrijd gewoon uitgespeeld. Er vielen geen doelpunten, hoewel er wel kansen waren aan beide zijden. Suriname blijft zich handhaven in League A samen met Cuba. Haïti en Grenada zullen degraderen en Jamaica en Honduras gaan naar de volgende ronde.De volledige uitslagen:Haïti – Jamaica: 2 – 3Honduras – Cuba: 4 – 0 Suriname – Grenada: 4 - 0