• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

MINISTER OW KRITISCH OVER ONTWIKKELINGSNIVEAU PARLEMENTARIËRS | ANN SADI BOOS

| united news | Door: Redactie

Parlementariërs van de oppositie hebben fel gereageerd op uitspraken van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), die zijn ongenoegen uitte over het ontwikkelingsniveau van het Surinaamse parlement.

De bewindsman pleit voor ‘geschoolde parlementariërs’, omdat hij van mening is dat het niveau van het parlement de afgelopen jaren aanzienlijk is gedaald. Ann Sadi van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft haar afkeer geuit over deze opmerking van de minister.

“Het is af te keuren”, zegt Sadi over de uitspraken van de minister, die hij deed tegenover journalisten op de stoep van het Kabinet van de Vicepresident. “Ik ben voorstander van hooggeschoolde mensen

in het parlement, want het werk is moeilijk. We moeten teruggaan naar een niveau in het parlement op wetenschappelijk en praktisch gebied”, aldus de minister. Hij deed een beroep op politieke partijen, waaronder ook de NDP, om te investeren in de ontwikkeling van kandidaten die zij voordragen voor publieke politieke functies.

“Het volk moet parlementariërs kiezen die dit land tot ontwikkeling brengen. We hebben een parlement dat aan zichzelf denkt. Ze kunnen me niets laten zien wat ze voor de samenleving hebben gedaan”, meent de minister. Hij merkt wel op dat parlementariërs hun persoonlijke belangen veiligstellen.

Sadi is boos en vraagt zich

af wat er aan de hand is met Nurmohamed. Ze roept hem op om respect te tonen voor het parlement als wetgevende macht. “De uitspraken die hij heeft gedaan over DNA-leden kunnen niet door de beugel. Op deze manier zal ik geen vertrouwen meer kunnen hebben in deze minister”, stelt de NDP-parlementariër uit Commewijne. “Dat heeft mij echt geschokt.”

Sadi kan rekenen op steun van haar fractieleider Rabin Parmessar. Ook hij vraagt de minister en de regering om zich anders op te stellen ten opzichte van parlementariërs. “Als we gaan praten over het niveau van regeringsleden en anderen, waar gaan we dan belanden? Dan is het hek van de dam”, aldus Parmessar.

UNITEDNEWS

 

| united news | Door: Redactie