• zaterdag 18 May 2024

Mbappé zorgt ervoor dat PSG de laatste zestien zenuwen in bedwang houdt bij de overwinning op Real Sociedad

| dagblad suriname | Door: Redactie

Kylian Mbappé speelde een cruciale rol bij Paris Saint-Germain’s 2-0 overwinning op Real Sociedad in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League, waarmee PSG een grote stap zette richting de kwartfinales. Ondanks een matige eerste helft van PSG, doorbrak Mbappé de impasse met een dichtbij gescoord doelpunt vlak voor het uur. Bradley Barcola verdubbelde de voorsprong met een goed genomen doelpunt in de 70e minuut. Met deze overwinning heeft PSG een comfortabele voorsprong opgebouwd voor de returnwedstrijd in Spanje volgende maand. De druk lag op PSG om te presteren gezien hun recente historie van vroege uitschakelingen in

de Champions League, terwijl Real Sociedad voor het eerst in twintig jaar in de knock-outfase van het toernooi stond. Het team van Luis Enrique moet nu een aanzienlijke achterstand overbruggen in de returnwedstrijd, terwijl PSG ernaar streeft hun ongeslagen reeks voort te zetten en verder te gaan in de competitie.