• zondag 05 May 2024

Man City sluit Champions League-kwartaal af met overwinning in Kopenhagen

| dagblad suriname | Door: Redactie

Manchester City heeft de kwartfinale van de Champions League goed afgesloten door met 3-1 te winnen van FC Kopenhagen in de Deense hoofdstad. De vroege openingsscore door Kevin De Bruyne werd door Magnus Mattsson geneutraliseerd, waarna Bernardo Silva de leiding voor City herstelde voor de rust. Phil Foden verzekerde in de blessuretijd de winst met een derde goal.

City, de Engelse kampioen, zet met deze overwinning hun reeks van elf opeenvolgende overwinningen voort in alle competities en blijft in de race om de treble van het vorig seizoen te herhalen. Kopenhagen, die voor de wedstrijd twee maanden geen competitieve match had

gespeeld, werd snel overrompeld door City’s dominante spel, ondanks een tijdelijk moment van slordigheid van City’s kant, wat leidde tot Mattsson’s doelpunt.

De aanvalskracht van City bleek te veel voor Kopenhagen, ondanks enkele spectaculaire reddingen van doelman Kamil Grabara, die onder meer pogingen van De Bruyne, Doku en Haaland wist te stoppen. Uiteindelijk zorgde Foden voor de sluiting van de wedstrijd met een score in de blessuretijd, waardoor City een sterke positie inneemt voor de terugwedstrijd, die valt tussen belangrijke Premier League-wedstrijden tegen Manchester United en Liverpool. City’s ongeslagen reeks in Europese competities is nu uitgebreid naar 21 wedstrijden.