• zondag 19 May 2024

Lakers verplettert Pelicans en bereikt NBA Cup-finale

| dagblad suriname | Door: Redactie

LeBron James leidde de Los Angeles Lakers met 30 punten in een overtuigende 133-89 overwinning tegen de New Orleans Pelicans, waarmee het team zijn plaats in de finale van het eerste NBA-seizoens toernooi veiligstelde. De Lakers zullen het nu opnemen tegen de Indiana Pacers in Las Vegas voor de NBA Cup-titel.

James, die binnenkort 39 jaar oud wordt, toonde een indrukwekkende efficiëntie door 9 van zijn 12 schoten te maken, waaronder vier 3-punters. Naast zijn scorend vermogen draagt hij bij met vijf rebounds en acht assists in minder dan 23 minuten speeltijd. Met de wedstrijd goed in hand, zaten zowel hij

als andere starters van beide teams het hele vierde kwart op de bank.

De overwinning op de Pelicans werd gekenmerkt door een dominant derde kwart waarin de Lakers een voorsprong van 43-17 behaalden. Deze rusttijd kan van cruciaal belang zijn als ze het opnemen tegen de Pacers, die eerder de Milwaukee Bucks versloegen met 128-119 in hun halve finale.