• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Koelcellen mortuarium Kabalebo weer actief na lange stilstand

| dagblad suriname | Door: Redactie

Na een lange periode buiten werking te zijn geweest, zijn de defecte koelcellen van het mortuarium van Kabalebo weer operationeel. Dankzij de inspanningen van districtscommissaris Josta Lewis is een koelmonteur vanuit Paramaribo afgereisd naar Apoera om afgelopen weekend de nodige reparaties uit te voeren.

De koelcellen, die essentieel zijn voor het bewaren van overledenen, waren geruime tijd niet functioneel, wat voor veel ongemakken zorgde. Volgens Lewis was het van groot belang om dit probleem snel en efficiënt op te lossen, gezien de cruciale functie van de koelcellen in het mortuarium. 

Zij deelde met de redactie van Dagblad Suriname dat zij persoonlijk heeft

gezorgd voor de komst van de monteur. De lange stilstand van de koelcellen had een aanzienlijke impact op de gemeenschap, waarbij families vaak moesten improviseren om hun geliefden waardig te kunnen opbaren.

Naast de reparatie van de koelcellen, werden ook de airco’s en de koelkast van het commissariaat hersteld. De gecombineerde inspanningen hebben de werkomstandigheden voor het personeel aanzienlijk verbeterd, wat bijdraagt aan een efficiëntere dienstverlening aan de gemeenschap.

De herstelde faciliteiten worden zeer gewaardeerd door de gemeenschap en het personeel. Met de koelcellen weer operationeel, kan het mortuarium in Kabalebo zijn cruciale rol in de gemeenschap weer vervullen, terwijl het commissariaat

nu beschikt over de nodige voorzieningen om zijn dagelijkse werkzaamheden effectief uit te voeren. 

| dagblad suriname | Door: Redactie