• donderdag 24 October 2024

“Kane schiet Bayern naar koppositie, Stuttgart verslaat Dortmund”

| dagblad suriname | Door: Redactie

Harry Kane scoorde twee doelpunten in de eerste helft en hielp Bayern München te winnen tegen promovendus Heidenheim met 4-2 op zaterdag, waardoor Bayern aan kop kwam te staan van de Bundesliga. Heidenheim maakte gelijk met twee doelpunten in drie minuten na de rust, maar late doelpunten van Raphael Guerreiro en Eric Maxim Choupo-Moting zorgden ervoor dat Bayern de overwinning veiligstelde. Bayern eindigde de zaterdag bovenaan, maar Bayer Leverkusen kan hen overtreffen met een overwinning op zondag tegen Union Berlin.

Bayern leek de wedstrijd onder controle te hebben maar moest later toch opschakelen om de top van de tabel te bereiken.

Kane heeft nu 17 doelpunten in 11 competitiewedstrijden sinds hij bij de Duitse kampioenen is gekomen van zijn jeugdclub Tottenham. Na twee gelijkmakende doelpunten van Heidenheim, scoorde Guerreiro en Choupo-Moting om de winst te bevestigen.

Borussia Dortmund verloor met 2-1 van Stuttgart na een late penalty van Serhou Guirassy. Dortmund staat nu acht punten achter Bayern met slechts 11 wedstrijden gespeeld. Andere wedstrijden resulteerden in een 1-1 gelijkspel tussen Augsburg en Hoffenheim, een 0-0 tussen Darmstadt en Mainz, en eveneens een 1-1 tussen Bochum en Koln.