• donderdag 19 September 2024
default

Joelle Pinas en Rayan Kadosoe winnen medailles tijdens Jiu Jitsu toernooi in Belém

| waterkant | Door: Redactie

Rayan Kadosoe en Joelle Pinas van First Class Boxing vertrokken op donderdag 12 september van Suriname naar Belém, Brazilië, om deel te nemen aan de Belém Nationale Kampioenschappen Brazilian Jiu-Jitsu op 14 en 15 september.

Ondanks een grondige voorbereiding en hoge verwachtingen, kregen Rayan en Joelle te maken met een tegenslag: hun trainer Eric (Rico) Alexandre kon om persoonlijke redenen niet aanwezig zijn om hen te begeleiden. Hierdoor waren ze op elkaar aangewezen voor steun.

Aanvankelijk zou het toernooi op zaterdag 14 september beginnen, maar de organisatie verschoof het gehele programma naar zondag.

Joelle vocht in de dames White belt klasse tot 63

kg en won haar eerste twee wedstrijden op punten, wat haar een plek in de finale opleverde. In de finale bleek haar tegenstander echter net iets slimmer en wist een takedown te scoren. Joelle’s tegenstander bleef in de dominante positie tot het einde van de partij.

Ondanks deze nederlaag kan Joelle met trots terugkijken op haar prestatie en de zilveren medaille die ze ruimschoots heeft verdiend.

Rayan stond voor een uitzonderlijk zware taak. Hij vocht maar liefst zeven wedstrijden: twee in de 91 kg Blue belt klasse in pak, twee in de 91 kg Blue belt klasse zonder pak en één

in de absolute (open/zwaargewicht) klasse. Hij behaalde vijf overwinningen op submission, één op punten en verloor de finale op punten.

Rayan is naar Suriname teruggekeerd met een indrukwekkende oogst van twee gouden medailles en één zilveren medaille. Beide Surinaamse atleten hebben hun uitstekende prestaties bewezen en zijn een inspiratie voor de Brazilian Jiu Jitsu gemeenschap.