
HUMANOÏDE ROBOTS KRIJGEN ‘HERSENEN’ VAN HUAWEI EN VERVANGEN MENSEN OP DE WERKVLOER
| united news | Door: Redactie
Foto: Humanoïde robots. | Bron: TW.nl
Huawei en UBTech slaan de handen in elkaar om humanoïde robots op grote schaal te introduceren in zowel fabrieken als huishoudens.
De Chinese techgigant Huawei en robotica-expert UBTech hebben een belangrijke samenwerking aangekondigd om de adoptie van humanoïde robots in China te versnellen.
Het partnerschap werd maandag in Shenzhen gepresenteerd, en moet ervoor zorgen dat robots sneller uit de laboratoria komen en op grote schaal worden ingezet in fabrieken én huishoudens, aldus SCMP.
Met Huawei’s AI-chips en cloudtechnologie in hun rugzak, willen de bedrijven een nieuwe generatie intelligente robots ontwikkelen die taken van mensen kunnen overnemen.
Huawei’s AI-hersenen
Huawei en
Huawei levert niet alleen zijn krachtige Ascend- en Kunpeng AI-processors, maar ook cloudplatformen en AI-modellen. Deze technologieën vormen daardoor de drijvende kracht achter de volgende generatie intelligente robots.
Mensen vervangen op de werkvloer
Het partnerschap stimuleert de opkomst van slimme fabrieken waarin humanoïde robots de aandrijving volledig verzorgen. Dit zal de productieprocessen in China
Daarnaast werken ze ook aan service-robots voor huishoudelijk gebruik, variërend van tweevoetige modellen tot wendbare robotwagens.
Nog 1.000 robots dit jaar
UBTech heeft al concrete doelen. CEO Zhou Jian kondigde in maart aan dat het bedrijf dit jaar 1.000 humanoïde robots wil produceren. Daarnaast sloot UBTech al deals met Midea Group (huishoudelijke apparaten) en Easyhome New Retail Group (meubels) om robots in fabrieken en woningen te integreren.
Het bedrijf droomt van een toekomst waarin “elke familie een intelligente robot heeft”, die het dagelijks leven makkelijker maakt.
Een nieuwe golf van automatisering
De samenwerking tussen Huawei en UBTech markeert een belangrijke stap in de massale adoptie van robots in China. Met geavanceerde AI, krachtige chips en een groeiende marktvraag, zouden we binnenkort humanoïde robots kunnen zien in fabrieken, magazijnen en zelfs in onze huiskamers.
Voor bedrijven betekent dit hogere efficiëntie en lagere kosten, maar voor werknemers kan het ook disruptie meebrengen. Wordt 2025 het jaar waarin robots definitief doorbreken? China lijkt in ieder geval klaar voor de volgende fase.
TECH
| united news | Door: Redactie