• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyanese delegatie in Suriname in verband met brug Corantijnrivier

| cds | Door: Redactie

Een Guyanese delegatie is op het ministerie van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) ontvangen in verband met de voorbereidingen voor de brug over de Corantijnrivier. De delegatie bestaat uit de directeur van Buitenlandse zaken, en de ministers van Financiën en van Openbare Werken van Guyana.

Zij hebben met hun Surinaamse counterparts en met experts van beide landen op 19 maart 2024 een gesprek gevoerd waarbij een analyse gemaakt is van al hetgeen tot nu toe is gebeurd met betrekking tot de voorbereidingen voor de brug.

Zo hebben beide ministers van Openbare Werken in november vorig jaar hun technische evaluaties

naast elkaar gelegd en is op grond daarvan een gezamenlijke evaluatie gemaakt met conclusies die eensluidend zijn.

Ook zijn er aanbestedingen gehouden, waarvan de uitslagen bekend zijn gemaakt. “We hebben net een gezamenlijke verklaring uitgegeven om met alle zes ministers – van Suriname en Guyana- een aantal aanbevelingen op te stellen welke door de staatshoofden van beide landen moeten worden beoordeeld” meldt BIBIS-minister Ramdin. Indien deze goed worden bevonden zullen er besluiten worden genomen door de beide presidenten omtrent de voortgang, en met welk bedrijf men in zee zal gaan.

Volgens minister Ramdin zullen de aanbevelingen nog dit weekend gedaan worden. President

Santokhi zal met een kleine delegatie gedurende het komende weekend een werkbezoek van twee dagen brengen aan Guyana. Daar zal gesproken worden met een soortgelijke delegatie van Guyanese zijde onder leiding van president Irfan Ali.

“Wij hopen dat we na dit weekend precies weten welke keuzes de regeringen gemaakt hebben en op basis daarvan gaat dan een vervolgtraject ingezet worden over onderhandelingen met specifieke bedrijven alsook onderhandelingen met betrekking tot management, beheer en financiering van de brug”.

| cds | Door: Redactie