• dinsdag 21 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Franse ambassadeur brengt kennismakingsbezoek aan OKB

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft de Franse Ambassadeur in Suriname, Nicolas de Lacoste, onlangs ontvangen voor een kennismakingsbezoek. Bij de gelegenheid waren aan de zijde van het OKB aanwezig, Samseerali Sheikh Alibaks en de leden Anne Marel-Linger en Paul Lank.

“Het OKB houdt toezicht op de algemene, vrije en geheime verkiezingen en stelt de uitslag van de verkiezingen voor de samenleving bindend vast. Het kiesbureau is steeds actief in de electorale processen zowel nationaal als internationaal. Daarbij is het belangrijk dat de relaties met actoren worden versterkt,” stelt Sheikh-Alibaks.

“Het OKB blijft in aanloop naar de algemene verkiezingen van 2025

de pre-electorale activiteiten en ontwikkelingen nauwgezet volgen”

Ambassadeur de Lacoste gaf aan in meerdere landen als diplomaat te hebben gediend en dat verkiezingen een van zijn passies zijn. Hij gaf aan geïnteresseerd te zijn in de wijze hoe de verkiezingen in Suriname worden gehouden. De ambassadeur informeerde ook over eventuele uitdagingen bij de verkiezingen in Suriname.

Hij was ook benieuwd in hoeveel tijd de uitslag van de verkiezingen dient te worden vastgesteld en bekendgemaakt. De Lacoste werd door de OKB-delegatie ingelicht over de aangehaalde vragen. Voorts werden mogelijke samenwerkingsverbanden besproken.

Suriname heeft zowel nationaal als internationaal een goede naam als het gaat om

de organisatie van verkiezingen. Het hoog houden daarvan is van eminent belang. Samenwerking en goede communicatie zijn daarbij heel belangrijk. In dit kader is het bezoek van de Franse ambassadeur belangrijk geweest en worden er in de komende tijd meer van dergelijke bezoeken afgelegd. “Het OKB blijft in aanloop naar de algemene verkiezingen van 2025 de pre-electorale activiteiten en ontwikkelingen nauwgezet volgen”, besluit voorzitter Sheikh-Alibaks.

| de ware tijd | Door: Redactie