• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CRIMINELE BENDES ONTWIKKELEN ZICH

| united news | Door: Redactie

Het blijkt dat steeds meer vrouwen de leiding hebben in criminele activiteiten, waaronder berovingen. Ook valt het op dat criminele bendeleden steeds jonger zijn.

Dit zegt hoofdinspecteur Hesdy Godliep, Hoofd van de gespecialiseerde politie-eenheid RBT Midden. “Vroeger waren het mannen. Nu heb je man en vrouw en jeugdigen.”

Het geweld dat door de jeugdbendes wordt gepleegd betreft veelal berovingen waarbij er luttele bedragen worden buitgemaakt Godliep verwijst naar een bende die onlangs is opgerold te Leidingen, bestaande uit 8 leden. De helft van de groep is reeds ingerekend. De rest wordt opgespoord. Dat steeds meer vrouwen het brein zijn bij berovingen wordt

ook toegelicht door de politie-inspecteur. In november is een taxichauffeur beroofd door een echtpaar. Tijdens het onderzoek bleek dat de vrouw met het voorstel kwam om de taxichauffeur te beroven.

Ondanks de politie met enorme uitdaging kampt, lukt het hen volgens de verschillende leidinggevenden aardig om met de beperkte middelen op te kunnen treden tegen criminele bendes. Toch wordt er een beroep op de regering gedaan om meer middelen vrij te maken om effectiever en efficiënter te kunnen werken.

Inspecteur Daniel Tomoredjo van RBT Paramaribo zegt dat het veiligheidsgevoel nog niet is wat het wezen moet. De politie heeft meer middelen nodig

om de vrees in de samenleving weg te maken door preventief op te treden. “Ik wil een oproep doen aan de regering: geef ons de middelen met name de wet de Bijzondere Opsporingsbevelen. En ik denk dat daarmee de verschillende recherchediensten meer armslag zullen krijgen.” 

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie