• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CME: Koerseninformatie op elk moment en overal gestopt

| sun.sr | Door: Redactie

Central Money Exchange N.V. (CME) gevestigd aan de Saramaccastraat heeft al jaren ten behoeve van de samenleving een app en tevens een publicatie in de SUN online krant, waar burgers van overal en ten alle tijde de laatste koers te weten konden komen.

Dit deed CME in het kader van transparantie en dienstverlening. Het is voor de burgers altijd een welkome hulp als men aan een kassa een hogere koers wordt aangerekend. In zo’n geval kan de burger zich meteen vergewissen van de laatste updated koers via de app of de SUN -publicatie. Men kon dan aantonen wat de koers op

dat moment hoorde te zijn.

CME desgevraagd gaf aan dat zij zich genoodzaakt voelde deze dienstverlening stop te zetten. Afgelopen tijden werden er door verschillende overheidsinstanties, financiële instellingen, DNA-leden, politici en concurrerende cambio’s verwijten geuit naar Central Money Exchange toe. Zij zouden door de continue en bijtijdse bekendmaking van de koersen deze doen stijgen.

CME is zich van bewust dat er ontzettend veel mensen deze koerspublicaties gebruikten. Er zijn 68.000 gebruikers aan CME bekend. Echter, CME wil elke schijn dat zij de koersen zouden opdrijven, meteen uit de wereld willen helpen. Dit vanwege haar social corporate responsibility, waarbij ook zij streeft naar een ordelijke en welvarende samenleving.

CME ontkomt niet aan de indruk dat DNA-leden en politici telkens weer zondebokken met betrekking tot de stijgende koersen opvoeren. Onlangs werden Surinaamse gokbedrijven met de haren erbij gesleept, terwijl deze bedrijven nauwelijks valuta nodig hebben.

Volgens CME spelen bij de recente koersontwikkelingen klassieke economische principes en politieke factoren een rol. Zowel voor- als tegenstanders hebben er last van. Echter, zowel politieke voor- als tegenstanders proberen hun politieke voordelen uit te halen. Dit maakt de zaak alleen maar erger.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie