• maandag 13 January 2025
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bond bij de SLM wil niet dat er nog langer geëxperimenteerd wordt met het bedrijf

| abc-Suriname | Door: Redactie

De Bond van Personeel bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (BPSLM), wil niet dat er nog langer geexperimenteerd wordt met het bedrijf door de aandeelhouder. Zo hebben zij de constante wisselingen van de wacht in de afgelopen jaren, ervaren. Na meerdere directeuren gehad te hebben, zegt de bond het zat te zijn. De aandeelhouder moet serieuzer zijn met het uitkiezen van een directie.

Eerder heeft De Ware Tijd onthuld dat waarnemend directeur Steven Gonesh vertrekt bij de SLM. Lars de Brabander, die was aangesteld als onderdirecteur Commerciële Zaken, blijkt al maanden vertrokken te zijn.

Jermaine Kerk, secretaris van de bond, stelt dat belangrijke randvoorwaarden

voor een sterk directieteam, ontbreken. Daar moet de aandeelhouder serieuzer mee omgaan. Het is een mooi bedrijf met een managementprobleem, stelt Kerk.

De SLM is inmiddels met een verklaring uitgekomen. Daarin stelt het bedrijf dat het bericht van De Ware Tijd onjuist is. Gonesh zou blijven aanzitten. Hieronder de verklaring:

Naar aanleiding van een publicatie in de online versie van dagblad De Ware Tijd, (DWT) van woensdag 20 november 2024 waarin wordt gesteld dat de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) een verklaring heeft uitgegeven betreffende het einde van de dienstbetrekking van de Vice President Operations, tevens de waarnemend CEO, S.Gonesh per 1 december 2024,

wensen wij met klem te benadrukken dat deze informatie volledig onjuist is.

De SLM heeft op geen enkel moment een dergelijke verklaring uitgegeven, en wenst derhalve te benadrukken dat officiële berichtgevingen,c.q.verklaringen vanuit het management en/of de afdeling Corporate Communications komen. De Vice President Operations, tevens waarnemend CEO, S.Gonesh blijft onverminderd zijn functie vervullen totdat anders wordt overeengekomen met de aandeelhouder.

De SLM betreurt de publicatie van onjuiste informatie, aangezien deze niet alleen schadelijk zijn voor de reputatie van de organisatie, maar ook tot verwarring leidt onder belanghebbenden, belangrijke actoren, werknemers en het breder publiek.

Een correcte en transparante berichtgeving is een morele plicht en het is belangrijk dat het publiek juist wordt geïnformeerd. Als organisatie blijven wij beschikbaar voor verdere toelichting of het verstrekken van de juiste informatie om misverstanden te voorkomen.

| abc-Suriname | Door: Redactie