• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Innovative Agro Processing Industries (IAP)

OPINIE: Oprichters cassavafabriek Kamla Madho en Robert Power geven bouterse een trap na

| snc.com | Door: Redactie

Na Winston Lackin GEEN minister is geworden geeft Kamla Madho en Robert Power Bouterse een natrap.

Innovative Agro Processing Industries (IAP) NV is voor SRD 1 door de oprichters Robert Power en Kamla Madho verkocht aan de Staat Suriname. Bij notariële akte van 3 april 2013 zijn de aandelen van NV IAP overgedragen aan de Staat Suriname. Voor het opzetten van de fabriek bijkans US$ 1 miljoen schenkingsmiddelen van China is gebruikt. Het bedrijf is achteraf gekocht door de Staat.

Aan de verkoop ging een missieve van de Raad van Ministers vooraf d.d 4 maart 2013, no 177. De NV IAP, welke

werd opgericht op 7 februari 2012, had onder andere als doel om grootschalig cassave op te kopen, dit te verwerken tot cassavemeel en te exporteren naar onder andere Barbados. Voor de oprichting werd er een verklaring van geen bezwaar gegeven door president Desi Bouterse, bij een resolutie van 438/12. Medio december 2012 werd deze gedeeltelijk afgebouwde fabriek feestelijk geopend door de president.

"Het bedrijf zou dan moeten produceren. Haast niemand die recent naar de fabriek is geweest, kan geloven dat daar US$ 1 miljoen is geïnvesteerd. Vanaf de opening door de president tot heden is er nauwelijks cassave opgekocht en verwerkt.

Ik vraag me af of die US$ 1 miljoen daadwerkelijk daar is geïnvesteerd, of is een deel voor andere doeleinden gebruikt? Het is vreemd dat op de begroting van het ministerie van Financiën in 2014 voor SRD 2 miljoen geraamd is voor NV. IAP als zijnde operationele kosten en investeringen in de startfase.

Bron: opinie FB


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie