• maandag 27 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Amoksi: “Leden SPB nu bij de NPS; trekt u zelf maar uw conclusie”

| waterkant | Door: Redactie

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname heeft vandaag gereageerd op de adviezen van enkele oud-ministers, waaronder ook Edgar Dikan, om de eer aan zichzelf te houden.

“Ik denk dat het een kort door de bocht opmerking is. Een heel naïeve opmerking. Wanneer je hier in Suriname bent, dan heb je ook kunnen volgen vanaf ik als minister heb overgenomen, welke perikelen er hebben gespeeld met de Surinaamse Politiebond (SPB).

Ik heb het overleefd en ook het korps heeft het overleefd. Nu zijn er twee van die ex-bondsleden met ontslag. Anderen hebben zich aangesloten bij de Organic Movement en weer

anderen bij de NPS. Dus trekt u zelf maar uw conclusie”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Hij verwees hiermee naar Raoul Hellings en Mielando Atompai, respectievelijk de gewezen en huidige voorzitter van de SPB, die eerder veel kritiek op Amoksi hebben geleverd en recent nog besloten hebben om de NPS te gaan ondersteunen (foto).

Hellings en Sergio Gentle ondersteunen in 2022 de straatacties van de Organic Movement en werden uiteindelijk ontslagen uit de politiedienst.

De SPB heeft in juli 2022, onder leiding van Atompai, het vertrouwen in Amoksi opgezegd. De minister benadrukte dat alhoewel mensen het

niet geloven, zowel de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) als het ministerie van Justitie en Politie nog steeds contact hebben met de SPB.

| waterkant | Door: Redactie