
Akiemboto: “Suriname heeft geen gangster als leider nodig”
| waterkant | Door: Redactie
De manier waarop een leider van een land zich gedraagt, heeft volgens NDP-ondervoorzitter Sergio Akiemboto ook invloed op het volk. Suriname heeft daarom geen gangster als leider nodig, maar een leider die het juiste voorbeeld geeft en rekening houdt met wet- en regelgeving.
“Een leider die doet wat hij zegt, transparant is, weet om te gaan met mensen, mensen niet voor de gek houdt en zich vooral niet als een gangster gedraagt. Wan gangster ne tiri kondre. A musu abi dek’ ati fu tek besluit gi a toekomst fu a kondre,” zei Akiemboto zaterdagavond tijdens een clustervergadering van de Nationale Democratische
De oud-minister benadrukte daarom geen enkel ander persoon dan Jenny Simons als geschikte presidentskandidaat te zien. “Ik ondersteun haar niet omdat ze een vrouw is. Maar het is een vrouw met kwaliteit, capaciteit, ontwikkelings- en maatschappijvisie om dit land vooruit te brengen. Belangrijk is ook haar eerlijkheid en de reden waarom zij het doet. Ze doet het niet voor haarzelf of haar familie,” aldus Akiemboto.
Volgens de NDP’er is het belangrijk dat Surinamers weten hoe ze met elkaar om moeten gaan. “Men heeft geen respect meer voor elkaar. Men houdt rekening met
“Wij moeten ervoor zorgen dat de financieel-economische situatie waarin we nu verkeren, nooit meer terugkeert. En dat doen we middels het ondersteunen en stimuleren van productie. Dat we het geld van het land op de juiste manier besteden,” stelde hij verder.
Akiemboto ging ook in op de argumenten van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning over de koersstijging en smokkel van kilo’s aan goud door een bedrijf uit Suriname.
“Eerst was het Trump, dan was het de Deviezencommissie en uiteindelijk komt het door goudsmokkel. Dan rolt er een heel verhaal naar buiten dat er kilo’s goud met een privévliegtuig uit het land worden weggedragen. Als de discussie over de Deviezencommissie niet zou ontstaan, zouden we dit verhaal nooit horen. Terwijl er duidelijke procedures zijn over hoe het goud door een multinational uit het land mag worden gestuurd.
En als de regels zijn veranderd, dan moet je het volk ook vertellen dat de regels zijn veranderd. Kilo’s aan goud worden weggedragen, maar men doet alsof het een eenvoudige zaak is,” aldus Akiemboto.
| waterkant | Door: Redactie