• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Weg naar Ricanaumofo gerehabiliteerd

| starnieuws | Door: Redactie

De oplevering van het eerste deel van het project rehabilitatie Weg naar Ricanaumofo. DNA-voorzitter Marinus Bee, vicepresident Ronny Brunswijk en OW-minister Riad Nurmohamed, doen een plengoffer.

De weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne wordt gerehabiliteerd. Afgelopen week is het eerste deel van het project opgeleverd. Directeur Dave van der Lee van aannemingsbedrijf Tjongalanga zei bij de oplevering dat het een

zeer grote uitdaging is geweest om dit werk uit te voeren en hij tevreden was over het resultaat.

Van der Lee zegt dat na onderzoek bleek dat een deel van de weg hoger lag dan de geregistreerde waterstandhoogte. “Hierdoor hebben we locaties van de weg hoger gelegd en meerdere duikers geplaatst.” Verder zijn de zijwegen en de weg naar het dorp voorzien van lateriet en Basecore. Ook de locatie waar de schoolbus stopt is aangepakt, de oude loopbrug langs de rivier is verwijderd en voorzien van duikers.

De weg loopt vanaf de Juliana weg tot aan Ricanaumofo

met een lengte van 9 kilometer en een breedte van 5,5 meter. De totale kosten voor de werkzaamheden bedragen 7.5 miljoen US dollar. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) zei bij de oplevering van het project dat er meer ontwikkelingsprojecten in de pijplijn zijn. 

Volgens districtscommissaris Olivia Dominie was de behoefte aan aanpak van de weg heel groot, omdat deze in de regentijd moeilijk begaanbaar was. Onder meer landbouwers en de schoolkinderen uit de omgeving kunnen zich nu gemakkelijker verplaatsen.

Dennis Belfort, vertegenwoordiger van Stichting Economische Ontwikkeling Ricanau Ricanau Mofo (STEORR) is blij met de ontwikkelingen. "STEORR zal als ontwikkelingspartner in dit gebied, de moderne agroproductie en verwerking stimuleren,"gaf hij aan. De stichting stuurt vaker stagiaires naar Delft om stage te lopen en praktijk te doen. Zij leren hoe de moderne landbouw en watermanagement zich ontwikkelt en hoe dit in kaart te brengen.

| starnieuws | Door: Redactie