• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VRIJHOUDEN VAN BERMEN EEN ALGEMENE BELEIDSINSTRUCTIE

| dagblad de west | Door: Redactie

Voorlopig geen nieuwe vergunningen uitgeven
Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft tegenover een lokaal medium zijn reactie gegeven omtrent  de kwestie van een groep kleine ondernemers die op de  berm aan de Leo Eliazerstraat (Flora) gebouwd heeft, en middels de media is aangezegd  hun onderneming te verwijderen van de berm.


Volgens Nurmohamed heeft het ministerie van Openbare Werken geen officiële brief geschreven aan de kleine bermondernemers met het verzoek de locatie te ontruimen van hun locatie.

Hij verklaart dat er wel een paar maatregelen zijn besproken met alle districts-commissarissen (DC’s), om voorlopig voorzichtig te zijn met het uitgeven van

vergunningen voor eethuizen en het plaatsen van banners op de bermen. Het kost de overheid meer geld en zorgt voor meer werk voor het ministerie, vooral wanneer er werkzaamheden uitgvoerd moeten worden. Nurmohamed benadrukte dat het vrijhouden van de bermen een algemene beleidsinstructie is die door hem is aangekondigd.

“Er is een algemeen beleid, dus geen enkele onderneming die zich reeds gevestigd heeft wordt zomaar verwijderd van de berm. Alleen op plekken waar het byzonder storend of gevaarlijk is, kan de DC in samenspraak met OW beslissen om die personen  te verwijderen”, aldus Nurmohamed.

Volgens de bewindsman is het wel belangrijk dat de mensen die hun onderneming hebben op de berm  beschikken over een vergunning, want zonder vergunning is het ministerie wel bevoegd die personen te verwijderen van de berm.  “De verlaten tenten of gebouwen langs de weg zullen wel worden verwijderd door OW, maar tot zo ver is er geen reden tot paniek. Waar het ministerie mensen kan helpen zal er zeker hulp geboden worden. Maar aan de maatregelen moeten wij ons zeker blijven houden”, aldus Nurmohamed


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie