• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VK GEEFT BIJNA HALF MILJOEN UIT VOOR SCHOONHOUDEN OCEAANBRONNEN CARIBISCH GEBIED

| united news | Door: Redactie

Het Verenigd Koninkrijk zal USD 486.950 aan financiering beschikbaar stellen aan Caribische landen om te helpen bij het duurzaam beheren van hun oceaanbronnen.

De aankondiging werd gedaan door David Rutley, Minister voor de Amerika’s, het Caribisch gebied en de Britse overzeese gebieden, tijdens de CARICOM-top in Georgetown.

De financiering zal worden gebruikt om een gezamenlijk actieplan te creëren voor Caribische landen om op een milieuvriendelijke en duurzame manier economisch te profiteren van oceaanbronnen, aldus een verklaring van de Britse regering. “Het Verenigd Koninkrijk en de CARICOM-leden bouwen voort op onze moderne partnerschap en we zijn toegewijd om samen te werken om onze

natuurlijke omgeving te beschermen,” aldus Rutley. “Onze nieuwe financiering zal CARICOM-staten helpen plannen te creëren en uit te voeren om hun unieke mariene omgevingen te behouden voor toekomstige generaties, terwijl ze ook helpen hun economieën te stimuleren.”

Deze initiatieven maken deel uit van een breder partnerschap van het Verenigd Koninkrijk met de regio, gericht op het ondersteunen van regionale veiligheid, het verdiepen van de handel en het opbouwen van veerkrachtige economieën, aldus Rutley. Hij merkte op dat de samenwerking zal worden voortgezet in aanloop naar de Small Island Developing States (SIDS) top van de Verenigde Naties in mei, waar de impact

van klimaatverandering op SIDS zal worden besproken. Het Verenigd Koninkrijk is ook van plan om extra financiering te verstrekken aan CARICOM om de lancering van een actieplan op de top over het duurzame gebruik van natuurlijke hulpbronnen van de blok te ondersteunen.

Een groot deel van de financiering van de Britse regering aan de regio is een erkenning van de bijzondere kwetsbaarheid van de regio voor de gevolgen van klimaatverandering. Sinds 2016 heeft de Britse regering meer dan een miljard US-dollar verstrekt voor ontwikkelingsprogramma’s in de regio.

UNITEDNEWS

 

| united news | Door: Redactie