• zaterdag 30 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VEEL BELANGSTELLING VOOR INTERNATIONALE CONFERENTIE EN TENTOONSTELLING SEOGS 2023

| dagblad de west | Door: Redactie

Ruim 800 personen uit diverse landen waaronder Suriname, nemen deel aan de Suriname Energy, Oil & Gas Summit and Exhibition (SEOGS) 2023. Deze internationale conferentie duurt van 19 t/m 22 juni. Tegelijk is er een beurs van lokale en buitenlandse bedrijven. Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. is de gastheer van SEOGS 2023.

Staatsolie speelt met het organiseren van SEOGS in op de grote lokale en wereldwijde belangstelling voor de ontwikkelingen in het Surinaamse zeegebied (de offshore). Het thema van SEOGS 2023 is: ‘Suriname open for business’.

Het doel van de conferentie is om Suriname onder de aandacht te brengen van de wereld en

aan te prijzen als aantrekkelijk land om te investeren. Vertegenwoordigers van lokale en buitenlandse bedrijven uit de energie, olie- en gassector, aanverwante industrieën, overheden en instituten nemen deel aan het SEOGS 2023. Op het programma staan er inleidingen, paneldiscussies, presentaties en informele bijeenkomsten.

Ook wil Staatsolie met SEOGS bijdragen aan de ontwikkeling van local content. Via presentaties en paneldiscussies krijgen lokale bedrijven een duidelijk beeld van de kansen die er zijn gedurende de exploratie- en ontwikkelingsfase en nadat de productie op gang is gekomen in onze offshore. Door deze kansen optimaal te benutten, zullen Suriname en zijn bevolking zoveel als mogelijk voordeel kunnen hebben aan deze industrie. Local content kan worden omschreven als de mate waarin Surinaamse bedrijven en burgers meedelen in de economische activiteiten die de offshore-vondsten met zich meebrengen. Het gaat hierbij om de levering van lokale goederen en diensten en de invulling van arbeidsplaatsen door Surinamers.

President Chandrikapersad Santokhi opent de SEOGS 2023 op maandagmiddag 19 juni. De beurs van lokale en internationale bedrijven wordt gehouden van 19 t/m 22 juni op het terrein van Hotel Torarica en is van 10.00 uur ’s morgens tot 17.00 uur ’s middags gratis te bezoeken, maar registratie vooraf is verplicht.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie