• maandag 02 October 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname potentieel grote leverancier cassave aan Europa

| suriname herald | Door: Redactie

Suriname kan een grote leverancier worden van cassave en cassaveproducten aan Europa. De mogelijkheden voor export op grote schaal zijn woensdag besproken tussen directeur Leeroy Jack van het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) en Diana Banks, CEO van de organisatie Concept Advies en Ontwikkeling in Nederland. Banks is momenteel in Suriname op een handelsmissie, schrijft RO in een persbericht.

De Nederlandse consultant zei bij het kennismakingsbezoek aan directeur Jack geloof te hebben in de potentie, dat Suriname cassave op grote schaal kan gaan leveren aan Europese afnemers. Ook is Banks van mening dat er

een distributiecentrum in Nederland opgezet kan worden, om de export en levering van cassaveproducten in Europa te coördineren. “De mindshift moet nu van behoefte naar commercie”, vindt Banks.

Volgens het persbericht is directeur Jack zeer positief over de vooruitzichten van de consultant en deelt dezelfde visie. Hij zei dat er nog geen doorbraak is gekomen in de sector, waarbij cassave massaal wordt verbouwd. Het wordt volgens hem nu wel tijd dat deze doorslag komt.

Jack wil ook met zijn staf bekijken, op welke manier zijn directoraat kan bijdragen aan het bewerkstelligen van de visie om cassave op grote schaal te exporteren. Zowel Banks als Jack en zijn staf vinden dat het idee volgens de juiste richtlijnen moet worden geleid, totdat dit realiteit wordt. Banks is samen met haar team naar Suriname afgereisd en zal er twee weken vertoeven voor oriëntatie in de cassavesector.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie