• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURINAAMSE DEFENSIE ZAL LUCHTMACHT INZETTEN IN STRIJD TEGEN CRIMINALITEIT

| united news | Door: Redactie

Foto: Een Chetak Helicopter van de Luchtmacht van het Nationaal Leger.

Het ministerie van Defensie zal de luchtmacht inzetten om de politie te assisteren in het tegengaan van de toenemende criminaliteit.

Volgens minister Krishna Mathoera zegt dat nog deze maand alle drie legerhelikopters weer operationeel zullen zijn en een bijdrage zullen leveren aan de landelijke aanpak van criminelen. Daarnaast is er een bedrag van enkele miljoenen op de begroting van Defensie vrijgemaakt om te helpen bij de binnenlandse veiligheid.

Tijdens een speciale themavergadering over veiligheid en criminaliteit merkte minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) op dat criminelen na het plegen van

misdaden vaak naar het binnenland vluchten. Defensie zal Juspol assisteren bij het afsluiten van deze vluchtroutes.

Eén van de beleidsprioriteiten is momenteel het verhogen van de zichtbaarheid in het binnenland. Er vinden al enkele operaties plaats in het binnenland, maar ook in de kustvlakte zal dit gebeuren. De legerhelikopters ondergaan momenteel de afrondende inspectie.

De afgelopen tijd zijn er ook militairen betrokken geweest bij overvallen. Mathoera zegt dit niet te zullen accepteren en dat het leger gezuiverd zal worden van deze criminelen. Op dit moment zitten acht militairen in voorlopige hechtenis. “Suriname heeft geen militairen nodig die beroven en overvallen plegen. Suriname

heeft militairen nodig die beschermen en de burgers een veilig gevoel geven. We zullen doorgaan met het onderzoek. Als blijkt dat er verwijtbare handelingen zijn gepleegd, zullen zij uit het leger worden gezet”, zegt Mathoera.

UNITEDNEWS

 

 

 

| united news | Door: Redactie