• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
De secretaris van de PL Partijraad tevens minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo.

Somohardjo geeft boodschap aan Ramdin 'oorlog' voeren

| starnieuws | Door: Redactie

Het is beter om Suriname als een "goede buur dan een verre vriend" te bejegenen stelt Bronto Somohardjo secretaris van de partijraad van Pertjajah Luhur (PL) tevens minister van Binnenlandse Zaken. "Want wij kunnen ook stoer doen maar de regio heeft geen onrust nodig. We kunnen terugnemen wat van ons is. Zij die geen Nederlands verstaan…Google translate."

Somohardjo heeft zich aan het eind van zijn toespraak op de feestvergadering van de partij, kort tot collega Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking gericht.

Ramdin heeft namens president Chan Santokhi de PL  en partijvoorzitter Paul Somohardjo zaterdag gefeliciteerd en

bedankt voor de bijdrage die ze hebben geleverd aan de ontwikkeling van het land.

"De Pertjajah Luhur barst, buigt en breekt niet. Voor niemand behalve de Almachtige," stelt Somohardjo. "15 maanden voor de verkiezing is het zaak dat u voor een partij kiest die moed en durf heeft. Moed bekent niet altijd durf hebben.

Moed betekent ook het juiste doen. In dat geval heeft PL het juiste gedaan toen zij als een van de weinigen haar mond heeft open gemaakt in de kwestie Palestina.

Gaza is nu een levende hel. Om de 10 minuten gaan er onschuldige kinderen dood."De politicus vervolgt, zich richtend

tot Ramdin: "In dat kader van het juiste doen ga ik een gezegde gebruiken: Beter een goede buur dan een verre vriend. It is better to have a good neighbour than to have a friend who is far away.

De regio heeft geen behoefte aan stoerdoenerij, heeft geen behoefte aan onrust.""De president van Suriname, he is an ex-cop, they call him the Sheriff. The vicepresident is an exsoldier. Soldiers never die. The chairman of this political party is an ex resistance fighter.

Dus wij kunnen ook stoer doen maar willen niet stoer doen. Beter een goede buur dan een verre vriend. Want wij, onze voorouders hebben bewezen dat ze hebben teruggenomen wat van hun was. De toekomst zal uitwijzen dat wij Surinamers terug gaan nemen wat van ons is.

Maar ondertussen, houd ons als goede buur want (bij) ruzie met ons gaat geen enkele vriend je helpen. En voor degene die geen Nederlands verstaan en alleen maar English praten…Google translate."

| starnieuws | Door: Redactie