• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Shakira schikt Spaanse belastingfraudezaak

| dagblad suriname | Door: Redactie

Shakira, de bekende Colombiaanse zangeres, bereikte een cruciaal akkoord met de Spaanse aanklagers en gaf toe dat ze belastingfraude had gepleegd. Ze stemde ermee in om bijna $ 8 miljoen aan boetes te betalen om gevangenisstraf te voorkomen. Tijdens een hoorzitting in Barcelona bevestigde Shakira haar schuld en accepteerde ze de straffen, waardoor een mogelijke gevangenisstraf werd voorkomen.

De opgelegde boete bedraagt de helft van het totale fraudebedrag dat haar door de Spaanse belastingdienst is toegerekend. Bovendien omvat het vonnis een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar na het betalen van nog eens $ 472.000. Door deze beslissing kan Shakira de media-aandacht

en gevangenisstraf vermijden.

In haar verklaring na de hoorzitting stond Shakira voor een dilemma: een langdurige juridische strijd voortzetten, die haar persoonlijke leven en carrière zou beïnvloeden, of genoegen nemen en verder gaan. Ze koos voor het laatste en besloot dit hoofdstuk van haar leven af te sluiten.

Aanvankelijk werd Shakira beschuldigd van het ontduiken van belastingen tussen 2012 en 2024. Ondanks haar verdediging waarin zij beweerde dat ze gedurende deze jaren niet in Spanje woonde, oordeelde de rechtbank dat haar verblijf langer dan zes maanden per jaar duurde, waardoor belastingbetalingen in Spanje noodzakelijk waren.

Eerder, in 2019, had Shakira al 18,8 miljoen

dollar betaald aan de Spaanse belastingdienst, ter dekking van de betwiste belastingen en de daarmee samenhangende rente. Door de beschuldigingen te aanvaarden, vermeed Shakira ook een langdurig proces waarbij talloze getuigen betrokken waren.

Shakira’s team benadrukte de enorme persoonlijke en financiële tol die het door de jaren heen hebben van haar onschuld heeft gekost. Nu verlegt ze haar focus naar haar carrière en het welzijn van haar gezin. In haar woorden waardeert Shakira het herwinnen van haar tijd na een langdurige juridische overwinning, een sentiment dat wordt weerspiegeld door andere publieke figuren in Spanje die met soortgelijke juridische strijd te maken hebben gehad. Haar beslissing weerspiegelt de wens om voorrang te geven aan persoonlijke vrede boven aanhoudende juridische conflicten.

| dagblad suriname | Door: Redactie