• maandag 28 October 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Sainz Wint in Mexico

| dagblad suriname | Door: Redactie

MEXICO CITY: Carlos Sainz van Ferrari behaalde een emotionele overwinning tijdens de Grand Prix van Mexico City. Dit was zijn vierde carrièrezege en betekende de eerste winst voor Ferrari in Mexico sinds 1990. Max Verstappen van Red Bull, tot nu toe de onbetwiste leider, kreeg twee straffen na botsingen met McLaren’s Lando Norris en eindigde als zesde. Verstappen’s voorsprong in het kampioenschap slonk van 57 naar 47 punten met nog vier races te gaan.

Lando Norris eindigde op de tweede plaats na een fel duel met Verstappen, die hij later “gevaarlijk” noemde. Charles Leclerc van Ferrari, die aanvankelijk op koers lag

voor een één-tweetje, eindigde derde en scoorde ook het punt voor de snelste ronde.

De race kende enkele opmerkelijke incidenten: Verstappen kreeg twee straffen van 10 seconden waardoor hij vanaf de 15e plek moest terugvechten. De safety car werd ingezet na een botsing tussen Yuki Tsunoda en Alex Albon. Sergio Perez van Red Bull kreeg een straf voor een valse start, wat leidde tot een teleurstellende race waarin hij als 17e eindigde.

Bij de middenveldteams bleven Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell respectievelijk op de vierde en vijfde plek, terwijl het Haas-team goede punten scoorde met Kevin Magnussen als zevende en Nico

Hulkenberg als negende. McLaren behield de eerste plaats in het constructeursklassement, met Ferrari echter in aantocht.

Dit betekent dat de strijd om het kampioenschap nog steeds spannend is, terwijl de teams zich voorbereiden op de laatste vier races van het seizoen.