• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ruime openingstijden voor afhalen E-ID kaarten bij CBB

| dagblad suriname | Door: Redactie

Sinds kort heeft de afdeling E-ID kaarten haar openingstijden verruimd om burgers de gelegenheid te geven om hun E-ID kaarten af te halen. Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) hanteert voorlopig tot en met 31 maart langere openingstijden voor het aanvragen en afhalen van Id-kaarten. Er liggen nog heel veel E-ID kaarten op de afdeling.

Dagblad Suriname heeft contact gemaakt met Ida Gonsalves die de coördinatrice is van de werkgroep ID kaarten van het ministerie van Binnenlandse Zaken, tevens coördinatrice Centraal Bestand Bevolkingsregister van het CBB.

Ze geeft aan, dat de aanloop bij het afhalen van de E-ID kaarten niet verloopt zoals

ze had gehoopt. Ondanks de verlengde openingstijden van enkele Id-booths, ervaart ze een teleurstellende opkomst.

Dagelijks worden Id-kaarten geleverd bij de Id-booths voor uitgifte. Van 21 januari tot en met 28 februari zijn er slechts 15.383 Id-kaarten afgehaald. Daar zij dagelijks Id-kaarten uitprinten en leveren voor de Id-booth loopt het aantal niet afgehaalde kaarten steeds op, per 28 februari zijn er 25.866 Id-kaarten nog niet afgehaald.

Er is gevraagd wat de redenen kunnen zijn bij burgers, maar er is geen feedback gegeven. Het CBB hoopt, dat de burgers meer gebruik zullen maken van de langere openingstijden om hun kaarten op te halen.

Ondanks

de informatie die de burger via een sms-bericht ontvangt, verloopt het afhalen toch niet vlot. Ze hebben daarom de namen van de personen wiens Id-kaart gereed zijn voor uitgifte, gepubliceerd op de website en Facebookpagina van het CBB. 

Het CBB is afhankelijk van de burgers voor het afhalen van de kaarten.

Ze hopen dat deze extra stappen die worden genomen burgers zullen motiveren hun Id-kaarten af te halen. 

CS

| dagblad suriname | Door: Redactie