• dinsdag 07 May 2024

Robinhood gekroond tot kampioen Concacaf Caribbean Cup 2023

| dagblad suriname | Door: Redactie

Robinhood is gekroond tot kampioen van de Concacaf Caribbean Cup 2023, nadat ze woensdagavond het Jamaicaanse Cavalier met 2-0 had verslagen in het Nationale Stadion. De eerste wedstrijd was al met 0-1 gewonnen door Robinhood.

Franklin Singodikromo, wiens laatste doelpunt in de halve finale tegen Moca FC de weg vrijmaakte voor Robinhood om zelfs de finale wedstrijd te bereiken, kwam van de bank om een doelpunt te scoren en een assist te geven aan Jamilhio Rigters om de ploeg een voorsprong te geven. 3-0 totale overwinning.

Het resultaat betekent ook dat Robinhood zich heeft gekwalificeerd voor de ronde van 16 van de

Concacaf Champions Cup volgend jaar. Ondanks het verlies verzekerde Cavalier zich dankzij het halen van de finale ook van een plek in de Champions Cup.

Voor Robinhood vormt deze overwinning op de Caribbean Cup een ongelooflijke dubbel, omdat het bijdraagt aan hun Concacaf Caribbean Club Shield-kroon van 2023.

Het waren een zeer terughoudende eerste 45 minuten tussen beide ploegen. Robinhood was er tevreden mee om compact achterin te blijven en de gezamenlijke voorsprong van één doelpunt te verdedigen, terwijl Cavalier bleef aandringen in de hoop een kans te creëren.

De beste kans voor Cavalier kwam van Adrian Reid in de 36e minuut, maar

zijn poging ketste luid af op het houtwerk.

Ondanks dat ze de topscorer van het toernooi met acht doelpunten misten, vocht Cavalier dapper en vond ruimte achter Robinhood’s defensie voor een paar halve kansen, maar doelman Jonathan Fonkel was onverstoorbaar.

De comebacktaak van Cavalier werd een stuk moeilijker vanf de 55e minuut toen ze sterspits Shaniel Thomas verloren door een tweede gele kaart en dus rood.

In de 89e minuut kreeg held Singodikromo een pass op maat van Renske Adipi en die met een keurig schot met links afmaakte.

Singodikromo speelde vervolgens de rol van aanbieder in een geduldige opbouw, terwijl hij wachtte op de komst van Rigters, die vanaf de linkerkant het strafschopgebied bestormde en op tijd afsloot met zelfvertrouwen, om de 2-0-score compleet te maken.