• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Renovatiewerkzaamheden Pt. Ramadharschool opgeleverd

| dagblad suriname | Door: Redactie

De oplevering van het project “Renovatie Pt. Ramadharschool GLO” vond donderdag 7 december plaats. De openbare school onderging een grondige facelift, waarbij het dak, aangetast door roest en lekkages, volledig werd gerenoveerd, inclusief de muren die een frisse verflaag kregen.

De verbeteringen waren hard nodig, want tijdens regenbuien moesten leerlingen regelmatig schuiven om te ontsnappen aan druppels die via het plafond naar binnen sijpelden. Onder deze ontberingen werden emmers ingezet om het water op te vangen, wat het onderwijsproces verstoorde en de leeromgeving onveilig maakte voor de kinderen.

De Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker nam het initiatief voor de renovatie. Naar schatting

was het maar liefst 15 jaar geleden sinds de laatste renovatie werd uitgevoerd. 

De school, met een mediatheek en een leerlingenaantal van zeker meer dan 150, stond voor serieuze uitdagingen op het gebied van infrastructuur, waarin veilig onderwijs kon plaatsvinden. Het gebrek aan een degelijke infrastructuur belemmerde niet alleen het onderwijsproces, maar creëerde ook een onveilige omgeving voor de leerlingen en hun gezondheid. 

De renovatie-inspanningen waren echter niet alleen te danken aan de toewijding van de Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker, maar ook aan de financiële steun van het Bureau Gemeenschap Project (BGP) van het ministerie van Financiën en Planning. De betrokkenheid van

het BGP benadrukt de prioriteit van de overheid om onderwijsinstellingen te ondersteunen en te verbeteren. 

SD

| dagblad suriname | Door: Redactie