• zondag 27 October 2024
default

El Clásico: Barcelona verplettert Real Madrid met genadeloze 4-0 overwinning

| waterkant | Door: Redactie

In een spannende La Liga-wedstrijd in het Santiago Bernabéu stadion heeft FC Barcelona een spectaculaire 4-0 overwinning geboekt op aartsrivaal Real Madrid. Barcelona heeft daarmee een einde gemaakt aan de 42 wedstrijden durende ongeslagen reeks van de Madrilenen.

Na een relatief gelijkopgaande eerste helft slaagde Barcelona erin om in de tweede helft maar liefst vier keer te scoren.

Robert Lewandowski was de sterspeler met twee snelle doelpunten, terwijl wonderkind Lamine Yamal en Raphinha hun naam ook op het scorebord zetten. Deze prestatie markeerde een grote ommekeer, nadat Real Madrid dreigend was geweest in de eerste helft.

Kylian Mbappé leek Real Madrid nog

op voorsprong te brengen, maar de videoscheidsrechter (VAR) keurde zijn doelpunt af vanwege buitenspel. Vinícius Jr. had daarnaast een uitgelezen kans om de score te openen, maar miste. Dit bleek later kostbaar, want Barcelona strafte Madrid genadeloos af in de tweede helft.

Lewandowski brak door de verdediging en scoorde tweemaal binnen twee minuten, zijn eerste competitiedoelpunten tegen Real sinds zijn komst bij Barcelona. Yamal volgde met de derde treffer in de 77e minuut, en Raphinha sloot af met een subtiele lob om de overwinning te verzegelen.

Met deze overwinning behoudt Barcelona het record van 43 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden dat ze tussen 2017

en 2018 vestigden.

De ploeg van Hansi Flick vergrootte hun voorsprong in de titelrace tot zes punten, met 30 punten uit 11 wedstrijden, terwijl Real Madrid blijft steken op 24 punten.