• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERINGSTOP EN PARLEMENTARIËRS AANGESCHREVEN DOOR BELASTINGDIENST

| united news | Door: Redactie

Foto: Minister van Financiën, Stanley Raghoebarsing.

De president, vicepresident, ministers en leden van De Nationale Assemblee (DNA) zijn door de Belastingdienst aangeschreven om hun belastingverplichtingen na te komen.

Deze aanmaning is een formeel schrijven als aanzet om dit jaar de beoogde doelstelling aan belastinginkomsten veilig te stellen. President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben positief gereageerd op de mededeling en voortvarendheid van de dienst.

Ook Financiënminister Stanley Raghoebarsing heeft een brief van de Belastingdienst ontvangen, die administratief onder hem valt. De minister geeft toe dat niet al zijn zaken helemaal in orde zijn, maar belooft hier werk van te maken.

“Ik denk dat

ik hier en daar achter loop. Ik ga een dezer dagen naar de dienst om aangifte te doen. Maar leiderschap betekent ook het goede voorbeeld geven en de Belastingdienst helpt ons daarbij,” aldus Raghoebarsing.

Naast kabinetsleden en parlementariërs mogen ook alle andere “VIP’s” brieven verwachten van de Belastingdienst. “Wij willen het goede voorbeeld geven,” zegt de financiënminister. Daarna zal ook de rest van de samenleving worden aangeschreven om hun belastingaangiften in orde te maken.

Raghoebarsing zegt dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om de kas van de Belastingdienst te spekken. “Met dat geld kunnen wij doorgaan met wat we doen voor de

ambtenaren, het onderwijs, de gezondheidszorg en de voorzieningen die we willen hebben voor de sociale uitkeringen. Dit willen we blijven doen. Daar is geld voor nodig,” benadrukt de minister.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: WET FISCAAL IDENTIFICATIENUMMER AANGEPAST VOOR MEER EFFICIËNTIE BELASTINGSYSTEEM

 

 

| united news | Door: Redactie