• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERING VASTBERADEN OM SRD 54 MILJARD AAN INKOMSTEN VOOR 2024 TE REALISEREN

| united news | Door: Redactie

Foto: Minister van financiën, Stanley Raghoebarsing.

De regering is vastberaden om de projectie van SRD 54 miljard aan inkomsten voor 2024 te halen, ondanks een stroef begin van het jaar waarbij zij enkele maanden achterliep op schema. Nu worden er echter spijkers met koppen geslagen om dit doel te bereiken.

Volgens financiënminister Stanley Raghoebarsing is het streven “ambitieus maar haalbaar”. Met deze woorden is de Belastingdienst is aan het werk gezet.

Er wordt vooral gemikt op het agressief innen van de Belasting Toegevoegde Waarde (btw), wat in het eerste kwartaal van 2024 ietwat teleurstellend was. Daarnaast zullen ook andere heffingen efficiënter moeten worden

geïnd. In eerste instantie worden de grootverdieners aangepakt, maar uiteindelijk zal ook de doorsnee burger tot de kleine man zijn bijdrage moeten leveren.

De projectie van de inkomsten is vastgelegd in de goedgekeurde staatsbegroting, en cruciaal voor het aflossen van schulden en de financiering van het uitgebreid sociaal programma. Slechts een derde deel van de inkomsten is bestemd voor het uitvoeren van beleidsprogramma’s.

De staat heeft geen andere keuze dan actief achter het geld aan te gaan om de financiële stabiliteit van het land te waarborgen. De Belastingdienst heeft impulsen nodig als werkarm van de overheid, en daaraan wordt gewerkt. Zo is

begin deze week een aanvang gemaakt met de inrichting van het nieuwe Belastingkantoor aan de Dr. Sophie Redmondstraat, tegenover het regeringsgebouw. Raghoebarsing heeft bij die gelegenheid zijn waardering uitgesproken voor het werk dat de Belastingdienst doet en hen aangemoedigd om harder aan te pakken.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: BELASTINGDIENST OP SCHEMA OM SRD 5,5 MILJARD AAN BTW TE REALISEREN

 

 

 

 

| united news | Door: Redactie