• donderdag 25 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President ingenomen met Ramadanproject Lions Club Parwani

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi spreekt de mensen van het Ramadanproject toe. Zij hebben voedselpakketten ontvangen van de Lions Club Parwani.

President Chan Santokhi was zondag op uitnodiging van Lions Club Parwani aanwezig bij het Ramadanproject in het district Nickerie. De organisatie heeft daar enkele honderden personen voorzien van voedselpakketten en levensbehoeften. Daarnaast zijn ook sociale instanties ondersteund.

Lions Club Parwani local

president, Soebhas Loetawan, legde uit dat het Ramadanproject een van de jaarlijks terugkerende evenementen is van de club. Vorig jaar heeft de organisatie het project uitgevoerd in Commewijne en dit jaar is gekozen voor Nickerie. Hij gaf aan ingenomen te zijn met de opkomst en de voorbereiding van het evenement. 

 

President Santokhi complimenteerde Lions Club Parwani voor dit geweldig initiatief. Hij gaf aan dat het bijzonder is om in Suriname in vrede en harmonie met elkaar te leven. Onlangs is Phagwa gevierd, terwijl de moslimgemeenschap zich in de Ramadanperiode bevindt. Aan het eind van deze periode volgt het Ied-ul-Fitr feest.
Daarnaast was het Goede Vrijdag, gevolgd door het Paasfeest. Dit zijn volgens de president steeds momenten om nader tot elkaar te komen. Het is vooral belangrijk om respectvol te zijn en de onderlinge saamhorigheid te koesteren.

| starnieuws | Door: Redactie